Suomalainen Eroseminaari
Onko parisuhteesi kriisissä ja harkitset eroa? Oletko juuri eronnut ja kaipaat tukea eron käsittelyyn? Tai onko erostasi jo kauemmin ja haluaisit oppia tuntemaan itseäsi ja toimintaasi parisuhteessa paremmin? Pohditko miten käsitellä eron herättämiä tunteita ja miten tukea lapsia tilanteessa?
Suomalainen Eroseminaari on luotettava ja vakiintunut eroauttamisen menetelmä, joka on tutustumismatka omaan itseen ja omiin parisuhteisiin. Matkalla mukana on myös joukko uusia ihmisiä, tavalla tai toisella saman kokeneita kanssakulkijoita tarinoineen, jotka voivat valottaa ja tuoda uudenlaisia näkökulmia omiin kokemuksiin.
Suomalainen Eroseminaari pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on sittemmin kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbown toimesta sopivaksi suomalaisiin erotilanteisiin. Kokemukset seminaarista ovat olleet kaikkialla erittäin hyviä ja monille seminaari antaa tärkeää tukea eteenpäin.
Suomalainen Eroseminaari on koulutetun vetäjän johtama vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Eronneet eivät ryhmän avulla ainoastaan selviydy erokriisistään, vaan he oppivat itsestään ja kokoavat arvokkaita välineitä loppuelämän varalle. Eron käsittely antaa aikuiselle myös valmiudet tukea lasta eron aiheuttaman hämmennyksen, suuttumuksen ja surun keskellä.
Eroseminaarin toteutus ja seminaarin rakenne
Eroseminaari sisältää 11 tapaamiskertaa, 3h/kerta.
HUOM. SEURAAVA SEMINAARI ALKAA TAMMIKUUSSA 2025 JA SEMINAARI TOTEUTUU JOKA TOISENA VIIKKONA.
Seminaariryhmän koko on 4-8 henkilöä. Jokaisella tapaamiskerralla käsitellään tiettyä eroon liittyvää teemaa, teemoja ovat mm. viha, suru, itsetunto, parisuhteen muutokset, avoimuus ja uskottomuus, yksinäisyys, seksuaalisuus, rakkaus ja lapsen näkökulma sekä vanhemmuus eron jälkeen.
Seminaarissa käytettävä materiaali ja kotitehtävät
Seminaarissa käytetään materiaalina Marianna Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa, jonka voi hankkia itselleen tai lainata kirjastosta prosessin ajaksi.
Seminaarissa työskennellään ja keskustellaan paljon pienryhmissä, lisäksi jokaisen tapaamisen jälkeen tulee joitain kotitehtäviä. Tehtävien tarkoitus on syventää osallistujien itsetuntemusta ja auttaa selviytymään eteenpäin erosta ja pääsemään vahvemmin kohti toivotunlaista elämää.